Stop met 'schapengedrag' en 'complotdenkers'

Bijgewerkt: mei 7


Ik ben de woorden ‘wakker worden,’ ‘schapen(gedrag)’ en ‘complotdenkers’ echt wel zat nu.

Laten we eens stoppen met elkaar te kleineren, beledigen, afbekken en veroordelen.

Het is altijd al heel makkelijk geweest om elkaar met de grond gelijk te maken vanachter je computer of telefoon. Die slaat tenslotte niet terug als je lelijk doet. Maar in deze periode is het respect naar elkaar verder te zoeken dan ooit.We hebben allemaal een mening, een overtuiging en de meesten van ons proberen anderen te overtuigen van onze eigen visie.Werkt dat?NEE!In mijn optiek zijn er op dit moment 2 groepen ontstaan.De mensen die ‘complotdenkers' worden genoemd en het hun missie hebben gemaakt zoveel mogelijk ‘waarheden’ naar boven te halen en deze te delen met de wereld.

Uiteraard met de ‘goede bedoeling’ de andere groep mensen ‘wakker te schudden.'Dan heb je de groep mensen die ook wel ‘slapers’ of ‘schapen’ worden genoemd. Deze groep neemt informatie van leiders zoals bijvoorbeeld de regering vrij eenvoudig aan zonder zelf onderzoek te doen en houdt zich zonder moeite aan alle regels die ons worden opgelegd. Deze groep heeft vol vertrouwen in de leiders van de samenleving.Over beide groepen valt iets te zeggen. Maar het belangrijkste is dat deze groepen elkaar eens gaan horen, zien en begrijpen.De ‘complotdenkers’ blijven maar roepen ‘word eens wakker’ - hoezo? Slapen die mensen dan? Nee! Iedereen is wakker en slaapt ‘s nachts. Ook de zogenoemde ‘schapen’ zijn wakker maar volgens hun eigen referentiekader.Ik bedoel, de manier waarop je bent opgegroeid bepaalt voor een zeer groot deel hoe jij de wereld ziet en op welke wijze jij keuzes maakt.Voorbeeld: ik stond er vanaf mijn 12e voor 75% alleen voor. Ik kreeg een dak boven mijn hoofd, kleding en eten. Maar voor de rest was er geen toezicht en was ik op mezelf aangewezen. Ik moest op jonge leeftijd mijn eigen beslissingen nemen en groeide heel onafhankelijk op. Het is dan ook meer dan logisch dat ik nu nog steeds mijn eigen keuzes maak zonder dat ik mij (makkelijk) laat beïnvloeden door de mening van anderen.Maar mensen die heel streng zijn opgevoed en nooit de ruimte kregen om zelf een beslissing te nemen, hebben niet op jonge leeftijd geleerd keuzes te maken. Zij zijn gewend dat een ander voor hen denkt en dus hoeven zij dat zelf niet te doen.

Dat is wat er nu ook aan de hand is. Je hebt de zelfdenkers, onderzoekers en mensen die zeer bewust zijn van zaken die niet voor de hand liggend zijn.En je hebt de mensen die volledig vertrouwen op de leiders die hoog opgeleid zijn of zich ergens in hebben gespecialiseerd. En dat is best wel logisch.Het is allebei niet fout of slecht.De uitdaging hierin is dat we in een samenleving leven. We moeten ons nu eenmaal allemaal aan dezelfde regels en wetten houden, of je nu een ‘schaap’ bent of een ‘complotdenker’ en dus kunnen we beter onze krachten bundelen.Want alleen dan komen we er GEZAMENLIJK achter wat nou daadwerkelijk de waarheid is en wat goed is voor ons allemaal. Om te groeien, evolueren moeten we allemaal de neuzen dezelfde kant op hebben. Samenwerking is dus noodzaak!Luister naar elkaar, stel vragen, leer elkaar kennen en probeer de persoon tegenover je te begrijpen. Want wanneer je iemand zijn referentiekader kent en begrijpt op welke basis iemand beslissingen neemt, kun je veel diepgaandere gesprekken voeren en dus veel meer met elkaar bereiken.Elkaar afbekken en kleineren helpt niet. Laten we dus ook stoppen met woorden als ‘wakker worden,’ ‘complotdenkers’ en ‘schapengedrag.’ Dat valt namelijk onder de noemer ‘agressie’ want het komt agressief binnen bij mensen.Wat gebeurt er dan? Mensen sluiten zich voor je af. En ze vinden jou niet meer geloofwaardig. En dus bereik je geen reet.Eigenlijk geven deze 2 groepen elkaar op omdat we niet binnenkomen bij elkaar.

En wanneer wij elkaar opgeven, wat blijft er dan nog over?

Als jij echt wil dat mensen jouw standpunt, jouw visie gaan begrijpen, zorg dan dat je hen eerst begrijpt zodat je op gepaste wijze kunt communiceren met elkaar.Dát... is respect. En dán kunnen we samen verder ontwikkelen.Quinta Severiens Eye opener, mind set changer & life improver

293 keer bekeken
0
Branding & Design
Logo ontwerp
Webdesign
Promotiematerialen

 
Contact
  • Quinta Severiens op Facebook
  • Quinta Severiens op Instagram
  • Quinta Severiens op LinkedIn
  • Quinta Severiens op YouTube
Join my network!